Jamaica

Ändrade planer

Det fina med det liv som vi lever, är att vi gör som vi vill, och vi kan alltid ändra våra planer. Hit hör bland annat den senaste ändringen. Vi hade sagt att vi skulle segla runt på korallöarna utan för Cuba i 1-2 veckor. Nu är det så att segla från Cubas sydkust till Jamaica är inte alltid så lätt. Oftast är här starka passadvindar som blåser från väst till öst mellan Cuba och Jamaica. Med andra ord man kan få starka motvindar att brottas med. När vi var in och tittade på väderprognoserna för de närmaste 10 dagarna fick vi se att det skulle bli ett väderfönster på 2 dygn där vindarna skulle vara till vår fördel. Efter två dygn skulle det komma kraftiga kalla vindar från norr, med vindar upp till stormstyrka. Så vårt beslut blev att på fredagen seglar vi nonstop till Jamaica. Dessutom tyckte vi hade sett nog av öde öar med fina sandständer och palmer. Men nu har vi sett Cuba och det har varit intressant. Folket som bor där är jättesnälla och trevliga, och det finns många fina, vackra ställen. Men stakars folk som skall bo och leva där med detta styrande av landet. Segling tog två dygn och igår, söndag morgon kl. 6, svängde vi in i bukten till Port Antonio Marina. Visserligen hade vi störtregn på oss när vi la till vid marinans pontoner, men det kändes ändock skönt att vara framme.

Nu har vi verkligen kommit till det riktiga reggaelandet, med Bob Marley musik spelande över allt, och inte att förglömma Red Stripe. I min smak en av de godaste ölen i värden.

Errol Flynn Marina som den heter är en liten pärla. Det är en liten marina och här finns det plats för endast ett 15 tal båtar. Trots denna lilla storlek är det här påkostad med vackra byggnader med barer, resturanger, pol och en liten sandstrand där det går att bada. Här är så vackert att Errol Flynn köpte en av öarna här i bukten någon gång på 50-talet. Han lär ha sagt att ”I`ve never met a woman as Beautiful as Port Antonio”. Ja det kan nog ligga något i det.

 

PS. Har lagt in lite bilder från Cuba

Ingången till Errol Flynn Marina

Jaman. No problem rastaman

 

 

De här 6 månaderna vi nu varit borta, har vi fått upplevt och sett många fina och intressanta ställen, och vi har haft en underbar och en fantastisk tid. Men när man varit hemifrån så här länge börjar det rycka lite i hemlängtarnerven. Så därför så håller vi nu på att avrusta Lady Mys för att på tisdag nästa vecka flyg hem. Att avrusta Lady Mys är inte en sak man gör i en handvändning. Vi har upprättat en To-do lista på 3 A4 sidor som vi skall klara av innan vi åker hem. Att listan är så lång har att göra med att Lady Mys skall klara sig själv medan vi är borta utan att ta någon skada under regn och orkansäsongen. Vi måste se till att ingenting ligger och tar åt sig fukt och därmed möglar. Vi måste också se till att undvika att få ohyra ombord. På måndag är det mening att båten skall lyftas upp på land, och därefter skall vi se till att allt är surrat och Lady Mys klara de starka vindarna som vi vet kommer. Visserligen kommer hon att ligga i ett så kallat orkan fritt hål, men man vet aldrig.

Om vi nu hinner för allt som skall göras så skall vi försöka att göra någon utflykt och titta lite på Jamaica innan vi flyger hem. Jamaica är ett vackert land och här finns mycket att se och uppleva

Ja som sagt nästa vecka reser vi hem, och vi lovar att vi skall ta stora väskor fullpackad med Jamaica värme med oss hem Det skall bli skönt att få komma hem och få uppleva våren och försommargrönskan i det vackra Sverige. Om vi nu längtar hem till detta så står det väl inte på förrän tankarna återvänder till Lady Mys och det sköna Karibien.

Jaman

Detta är ju också ett sätt att åka båt

Resumé

Resumé

På tisdag kväll flyger vi hem via Miami och London och på onsdag kväll kommer vi med tåg till Insjön södra.

Hur har då dessa sex månader varit sedan vi lämnade Insjön i mitten av oktober? Ja det har varit en fantastisk tid med många fina stunder när vi njutit av livet, och många vackra och fina ställen har vi sett.

Det började med att vi fick motta vår ny fina båt, som vi döpte till Lady Mys. Hon har varit helt underbar under den tid vi varit tillsammans. Hon har skött sig fint, både i lugna och stormiga vatten, och vi trivs verkligen med henne, som nu är vårt andra hem

Sedan blev det segling fram och åter till Galapagos, där vi firade jul och nyår. Spännande öar med alla Sjölejon, Leguaner, skölpaddor, och Pingviner, för att inte tala om den Blåfotade Bobbyn.

Innan vi gick åter genom Panama Kanalen besökte vi Panama City. En fantastisk stad med alla skyskrapor som inrymde massor med bankkontor.

Panama Kanalen gick vi genom två gånger. Kul att ha gjort det, och där trängdes vi med alla stora containerfartyg.

Sedan i februari kom barnbarnen Vendela och Felicia, och vi seglade runt med dem i San Blans (Kuna Jala). Underbar vecka där vi smitades av deras stora livsglädje och skratt.

Sen var det någon gammal gubbe som fyllde år,(gubben blir bara yngre och tjusigare med åren, kaptenskans inslag).!!!!!!!!!

I slutet av februari seglade vi norrut via Providencia till öarna Guanja och Rutland, som ligger norr om Honduras. Två väldigt skilda öar, men båda väldigt underbara öar. Här trivdes vi verkligen, och hade en fin gemenskap med andra båtägare.

Sedan styrde vi mot Cuba. Snälla och trevliga mäniskor, och många fina och vackra öar. Men man tycker synd om folket som lever och bor där i denna fattigdom, där det finns inget att köpa.

Slutligen är vi nu på Jamaica. Jamaica är Jamaica inte att förglömma, med all dess livsglädje och dansande Jamaicaner över allt. För att inte förglömma all musik som spelas över allt. Detta är verkligen Reggy landet.

Nu skall vi hem och njuta av den kommande Svenska sommaren. Den är unik i värden, med all dess grönska, och vacker natur. Det är här vi har våra rötter, och många vackra minnen. Sen kommer den tråkiga hösten och kalla vinter, när frysnerverna får fritt spelrum. Då får vi se vart vi seglar vidare med vår kära Lady Mys.

Anna 20.04.2014 21:34

Välkommen hem och glad påsk!!!!! Hälsningar Anna, Martin o Viktor

O&G 10.04.2014 16:26

Härligt att alla seglatser gått bra.Grattis! Roligt ni kommer hem till påsken. Owe o Greta

Stina 10.04.2014 16:01

Vad skoj att ni kommer hem och tar med er värmen hem. Får ni långtråkgt hemma i Sverige så är ni välkomna till Vås och ta hand om två små huliganer =)
Kram

tore 09.04.2014 16:04

Va bra att ni åker hem lagomt till påsk o ta med er värmen också för i dag snöar det men det det töar bort så välkommen hem tore o majlis

Rolf 07.04.2014 22:33

oj.oj hon i mittttten

| Svar

Senaste kommentarer

23.01 | 21:55

Vilken miljö! Gott för kropp o själ. Fortsätt njuta av er fantastiska tillvaro.
Kram till er båda(trots Corona, men denna smittar inte🤗🤗)

23.01 | 14:54

hej o hå ni har det toppen o livet leker i en sommarmiljö njut o ha det bra o var rädd om er hemma är det vinter vi hörs Tore o Majlis

24.12 | 19:50

God jul och gott nytt år! Vit jul, drygt 10 kallt! Perfekt jul. Alla andra är nu på väg eller är i Sälen. Kristinas familj i Mora. Bada och Ha det bra!

21.12 | 08:44

passa dig så det inte blir en "jävla" fart på Alice, kanske gammeln kommer tillbaks, god jul o nyår på er