Nu äntligen Grenada

En liten tripp

Grenada 2021-11-12

Då har vi gjort den första turen med Lady Mys. Det blev inte någon längre tur. Endast en timme tog turen från marinan, där båten legat på land, till Lepher Blue marina. Vi han i alla fall känna lite av Lady Mys rörelse bland Atlantvågorna En härlig känsla. Här i Lepher Blue har vi legat många gånger tidigare, och här trivs vi bra. Förnärvarande ligger det inte många här, utan endast ett fåtal. Men allt är öppet med restaurang, pol, kafé, mm.

To-do listan hade minskat betydligt för någon dag sedan, men nu har jag fyllt på den igen med ett flertal punkter, inga stora punkter men många små. I det här klimatet med stark sol och mycket salt så slits saker och ting oerhört mycket Man kan inte tro hur mycket det slits. Så To-do listan brukar aldrig vara tom. Alice hon sliter med sitt att försöka få ordning i skåp och förråd, dessutom kör hon tvättmaskin hela dagarna. Det är mycket som bör tvättas efter att legat kvar i båten i flera månader

Men vi har ju ingen brådska utan vi har gott om tid och passar också på att koppla av med bland annat bad i polen och lyssna på någon ljudbok. Men det är klart att Björnen får ofta höra kommentarer från Alice ” Koppla av lite och lugna ner dig lite, du behöver inte jäkta” Men det är inte så lätt när To-do listan ligger på bordet och lyser med sina stora bokstäver.

Här kan vi bada i polen och titta på Lady Mys bakom palmerna

Åter på Grenada

9/11 2021 Grenada

Då har vi återvänt till Lady Mys på Grenada. Det är skönt att slippa kyla, snö och mörker. Skall man klaga på något så är det värmen, för här väldigt varmt. Så är det alltid den första veckan när vi kommer ner hit, men efter några dagar så börjar man vänja sig och det går bättre och bättre för varje dag. Ja nu kan vi till och med sova skönt på nätterna

Hur gick då resan hit? Ja den var lång och seg och omständligt med alla Co-vid regler och bestämmelser. Vi lämnade hemmet i Insjön förra måndag förmiddag och sedan PCR-test på Arlanda, med övernattning, Sedan övernattning I Toronto. Sedan blev det ny PCR test på Grenada med Karantänhotell, på Grenada. Så det han bli fredag förmiddag innan vi kunde komma till marinan och Lady Mys

Men annars så flöt det på bra med flygningarna och inga flyg förseningar och även väskorna kom fram som de skulle. Däremot så drabbades vi en icke så trevlig sak, men som nu har löst sig. Mitt kredit kort blev hackad av någon okänd person eller förtag medan vi övernattade i Toronto Ett företag i Australien hade var inne och gjort fyra uttag på mitt kreditkort. Men med ett snabbt agerande från min sida och med hjälp Handelsbanken lyckades banken stoppa 2 uttag och de andra två är nu polisanmälda och under tiden har Handelsbanken betalt tillbaka återstående belopp.

Under fredagen sjösattes Lady Mys och nu ligger vi kvar i Clarkes Court marina och försöker få lite ordning på båten. Det är alltid en hel del som måste åtgärdas, städas och pustas efter 8 månader på land. Det är skönt att vi inte har någon tid att passa utan vi kan ta det ganska lugnt med fixandet. Det får ta den tid det tar.

Jag hade i år funderingar på om skulle sluta och skriva och inte göra några inlägg på hemsidan. Men så blev det inte. Nu har skrivklådan slagit till igen. Men det kanske inte blir så tätt som det varit tidigare under åren.

Vendela och Johan

Grenada 2021-12-04

Man har lite dåligt samvete Det har blivit dåligt med skrivandet på hemsidan under den senaste tiden. Men här kommer några rader.

Vi har varit lata och njutit en hel del av sol, värme och bad, och sedan har vi under 10 dagar haft besök av barnbarnet Vendela och hennes sambo Johan. Vi har seglat, badat, snorklat och varit på ö-tur. Det har varit en mycket trevlig tid tillsammans med ett par underbara ungdomar. Ja vi har verkligen haft det trevligt. Vendela och Johan har varje kväll, när vi inte ätit på något matställe stått för markservicen och lagat goda middagar på båten vilket verkligen uppskattas av Alice som därmed haft det bekvämt som sluppit serva och matat Björnen.

Vad har vi då för övrigt gjort under tiden? När ungdomarna kom fick de vila ut med bad i pool och sömn efter en lång och jobbig flygresa. Dagen därpå startade vi med inhandling av förnödenheter för kommande dagar på havet och med mer eller mindre obebodda öar. Sen lämnade vi kajen och seglade norrut utmed Grenada kusten och upp till Carricou och Sandy Island. Här blev det bad och snorkling bland ett otaliga olika sorters fiskar. Här bland de små öarna runt Carricou seglade vi runt några dagar med mycket bad och snorkling där ungdomarna såg både sköldpaddor, stingrockor och många andra fiskar. Efter några sköna dagar vände vi åter fören mot söder och seglade tillbaka till Grenada. Vi fick en underbar segling med fina slörvindar och vi njöt alla ombord. Nästa äventyr blev en sightseeingtur runt på Grenada ön. Här fick vi se bland annat chokladfabriker, romfabriker mm. Höjdpunkten var ändock när vi stannade mitt i regnskogen. När vi klev ur bilen och visade att vi hade bananer i händerna kom det ganska omgående vilda apor nerhoppande från träden och satte sig på våra huvuden och axlar och tog bananerna. Mest rädd vart nog Alice när hon helt ovetande fick en nerhoppande apa på sitt huvud. Gissa om hon skrek.

Nu idag lördagen den 4/12 är det dags för Vendela och Johan att flyga hem till kyla och snö, jag vill inte byta med dem. Först en lång och tröttsam resa, och sedan mörker och kyla. Men som sagt vi har haft en underbar tid tillsammans och nu kommer det att bli tyst och tomt ombord för Alice och mig. Ni ska veta Vendela och Johan att ni alltid är välkommen tillbaka om ni känner för det någon gång.

Johan och Vendela vid poolkanten drickande kokosmjölk
Vendela ser ut och ha apskräck

Vågor och sömn med massage

2021-12-10

Vi slipper kyla och decembermörkret. Vi kan inte klaga och vi har det ganska bra. När vi sitter på båten efter att ha ätit en god kvällsmåltid, lyssnar vi till vågorna brus som sköljer mot stranden ackompanjerad av syrsornas spelande i träden. Vi är mätta och belåtna och känner de ljumma vindarna smeker våra nakna hudar. Vi ser månen lyser skarpt från en stjärnklar himmel. Vi känner Lady Mys hur hon gungar så sakta och rytmiskt från passadvindens vågor. När vi sitter på den svagt gungande båten står det inte på förrän ögonlocken blir tunga och den sköna sängen i fören hägrar. Vi sover så skönt i dessa sängar som vaggar oss så härligt hela natten. Vi vaknar sedan, efter en härlig natts sömn, till en ny spännande och underbar dag i värmen. Kanske lite väl varmt ibland, men det är smällar man fåt ta.

Jag har under några veckor besvärats av en vänsteraxel som krånglat med mig och haft värk i när jag rört på armen. Jag har behållet det för mig skälv och trott att det är gammeln som gett sig till känna. Men så igår upptäckte jag det fanns ett spa som låg lite undanskymd inne på området. Så jag gick dit och fråga om de också utförde massage. Ja vist gör vi det, fick jag till svar. Jag har aldrig trott så mycket på det där med massage och annat hokus pokus. Men det skadar väl inte att prova, jag kan väl i alla fall inte bli sämre. Men vad fel jag hade. Efter i underbar behandling med avslappnade helkropps massage och hårdare behandling vänsterskuldran blev jag som en ny Ja jag kände mig minst 20 år yngrep

Idag ska jag skicka dit Alice för att se om jag även får en ung kvinna tillbaka. Det kan väl inte vara helt fel.

Bequia Igen

2022-01-14

 

Ja det var ett bra tag sedan det skrivits något på våran hemsidan. Ursäkta för det. Men det går ingen nöd på oss. Vi njuter och har det bra.

Vi har nu kommit till en liten ö som heter Bequia och här har vi varit många gånger tidigare. Det är ett ställe dit alla seglare som är och seglar i Karibien kommer förr eller senare. Vi satt igår kväll och räknade ut att det är ganska så exakt 10 år sedan vi kom hit för första gången, efter att Alice och jag själva seglat över Atlanten. Vi visste inte då hur mycket vi skulle få uppleva genom åren och få se så många spännande platser. Ja det har verkligen varit underbara år.

Vad gör vi då under dagarna? Kan då som exempel berätta om gårdagen. Vi började med att vi med vår gummibåt åkte in till den kilometer långa kritvita sandstranden. Där vandrade vi på stranden med sand mellan tårna, som sköljdes av de lugna varma vågorna, allt medan solen gnistrade i havet. När våra kroppar kallade på törst satte vi oss på en strandbar och svalkade oss med en rompunch. När kvällen kom och vi ätit en god middag om bord på Lady Mys, satt vi och njöt i månens sken allt medan de ljumma passadvindarna smekte våra brunbrända kroppar Samtidigt kunde vi höra hur ett Steelband spelade skön musik från den närliggande strandrestaurangen Kan det bli mera Karibienstämning än så?

Trots den ljuva stämningen så blir till slut ögonlocken tunga och då är det skönt att få krypa ner till svagt gungade sängen och känna den svalkande luften från fläkten som blåser på våra bara kroppar. Garanterat att man sover skönt efter en sådan dag

Vi mår bra och njuter

Christina Espelund Aro 23.01.2022 21:55

Vilken miljö! Gott för kropp o själ. Fortsätt njuta av er fantastiska tillvaro.
Kram till er båda(trots Corona, men denna smittar inte🤗🤗)

Tore Fändriks 23.01.2022 14:54

hej o hå ni har det toppen o livet leker i en sommarmiljö njut o ha det bra o var rädd om er hemma är det vinter vi hörs Tore o Majlis

Roland och Kerstin 24.12.2021 19:50

God jul och gott nytt år! Vit jul, drygt 10 kallt! Perfekt jul. Alla andra är nu på väg eller är i Sälen. Kristinas familj i Mora. Bada och Ha det bra!

Mats Brolin 21.12.2021 08:44

passa dig så det inte blir en "jävla" fart på Alice, kanske gammeln kommer tillbaks, god jul o nyår på er

Christina Espelund Aro 12.12.2021 10:39

Ni har det helt fantastiskt, konstaterar jag. Det är dock väldigt vackert här hemma också. Just nu runt nollan och vitt!!
Ha det gott

Tore Fändriks 10.12.2021 15:48

Nu är vintern på gång -18 -20 i början på veckan o i slutet +-0 o snö skriver detta som en tröst till er när ni har det så varmt passa på o njut vi hörs

Mats brolin 18.11.2021 17:28

Ja ni har det bra ni, här har vi upplevt den första snön så nerven fick sig en törn. Jag har grundstötar båten Emma på fb och dom är på cape verde nu. Ha det

Mats 15.11.2021 09:27

Grattis på farsdag😍
Se till att had et bra nu👌

Gunilla Hansson 13.11.2021 17:55

Hej! Tack för rapporten!
Lycka till! Njut och ha trevligt!

Hälsningar Gunilla

Christina Espelund Aro 13.11.2021 06:55

Hej på er! Ni är då ”ena tuffingar” som fortsätter med seglarlivet. Roligt att höra ifrån er och vad ni har för er. Till skillnad från er längtar jag efter snö!

Roland o Kerstin 12.11.2021 18:20

Kom i sjön! Bada! Varmare än i Dalälven?! Ha det! Kanske också segla och inte bara motor som hemma!

Tore Fändriks 12.11.2021 18:19

Är i björkberg med lite snö -6 o läser vad ni har för er o tycker det är lika roligt att läsa vad ni gör vi hörs Tore o Majlis

Gunilla Olsson 10.11.2021 15:55

Tack Björn för att du fortsätter berätta om era upplevelser med Lady Mys. Det är så trevligt att följa er. Var rädda om er och njut!
Gunilla o Toyvo

Margaretha Grejs-Juvas 10.11.2021 10:47

Jag är så tacksam att jag får följa er reseskildring. Jag är säker på att det kommer bli ett nytt äventyr för er, håll er nu friska och njut.

Ander Danielsson 10.11.2021 09:14

Härligt att ni är framme,njut.Fortsätt skriva, vi är många som vill följa er på äventyren - det är lilla Julafton när det kommer berättelser från er.

Tore Fändriks 09.11.2021 14:49

hej å hå ni hann i väg innan snön kom nu får ni mysa o ta det lugnt fixa med båten o relaxa nu när ni efter resan är på plats vi hörs Tore o Majlis

| Svar

Senaste kommentarer

23.01 | 21:55

Vilken miljö! Gott för kropp o själ. Fortsätt njuta av er fantastiska tillvaro.
Kram till er båda(trots Corona, men denna smittar inte🤗🤗)

23.01 | 14:54

hej o hå ni har det toppen o livet leker i en sommarmiljö njut o ha det bra o var rädd om er hemma är det vinter vi hörs Tore o Majlis

24.12 | 19:50

God jul och gott nytt år! Vit jul, drygt 10 kallt! Perfekt jul. Alla andra är nu på väg eller är i Sälen. Kristinas familj i Mora. Bada och Ha det bra!

21.12 | 08:44

passa dig så det inte blir en "jävla" fart på Alice, kanske gammeln kommer tillbaks, god jul o nyår på er